Stichting PubliekApplaus maakt verrassende verbindingen
tussen mens en maatschappij, organisaties en ondernemers.
Altijd met kunst als basis.
Publiek - openbaar toegankelijk - wees welkom om erbij te zijn
&
Applaus - een compliment. klappen voor wat je goed vindt

TICKETS


10 september tijdens Monumentenweekend 2023 ben je van harte welkom bij  Wilhelminapark 31. Een prachtige fabrikantenvilla gebouwd in 1930 in expressionistische stijl naar een ontwerp van J. de Lugt voor textielfabrikant Arnoud Eras. Een rijksmonument en met een geweldig krantenartikel op een glazen pui is dit pand gekoppeld aan no. 33.  In de panden zit gastheer - internationaal recyclingbedrijf in papier en plastics CVB Ecologistics - die dit concert mogelijk maakt.  Het interieur is prachtig, goed onderhouden en vormt een perfect decor voor een concert gevuld met muziek, verhaal en schilderijen over de metamorfoses van Ovidius. Er is plaats voor 50 mensen. Dus wil je zeker van een plek zijn, reserveer dan (gratis) je toegangsticket voor 15 of 16 uur.  

 Stichting PubliekApplaus zet kunst in voor maatschappelijke verbinding. Vol enthousiasme zullen ze deze middag vullen met De “Metamorfoses” van Benjamin Britten.  Deze composities voor  hobo, zijn gebaseerd op de mythische fabels uit Ovidius “Metamorfoses”. Ze worden speciaal voor deze gelegenheid gekoppeld aan projecties, schilderijen en beeldhouwwerken. Wereldberoemde schilders als Caravaggio, Picasso, Michelangelo en Rubens hebben zich door de perikelen van Bacchus, Pan en Narcissus laten inspireren. Op animerende verhalende wijze wordt het stuk tot leven gewekt, waarbij muziek, beeld, en verhaal ineen vloeien.


 


Evelien Holster is voordrachtskunstenaar. Ze heeft diverse cursussen en workshops gevolgd op het vertelvlak. Evelien schrijft eigen verhalen en teksten maar gebruikt ook bestaande verhalen. Het resultaat is een complete vertelvoorstelling, desgewenst met ondersteuning van beelden om het verhaal kracht bij te zetten. De combinatie met live muziek is echt een belevenis en inspiratie.Lex Bergink
studeerde hobo en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium. Al tijdens zijn studie maakte hij een solotournee met het Nederlands Studenten Kamerorkest en was hij 1e hoboïst in het orkest van de Europese Gemeenschap waarmee hij vele concertreizen maakte.
Als solist speelde hij met meerdere orkesten in Nederland maar ook daarbuiten in onder meer München, Wenen en Brussel.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen