Woensdag = TuinConcertDag

In de tuin van Villa Familla, Noordstraat 36,  in Tilburg, is het in juli heerlijk vertoeven op woensdag. Gedurende de hele maand zijn er korte concerten te vinden; jazz, levensverhaal, wereldmuziek, kinderconcert en klassiek. 
Een uur wegdromen in deze oase van rust. Breng je eigen klapstoel of een kleedje mee en ga lekker in het gras zitten. 

19.30 - 20.30 uur € 15,00
 15.30 - 16.30 uur € 7,50 kinderconcert

Ook wij willen bijdrage aan een duurzame culturele wereld daarom waarderen we het als je met de fiets of het openbaar vervoer komt.  Het station is op 300m. afstand, hier stoppen ook alle bussen. Kom je toch met de auto dan kun je parkeren in parkeergarage Knegtel.  Je ticket printen is niet nodig, een afbeelding op je mobiel is voldoende. 


7 juli 2021 Grupo del Sur UITVERKOCHT
Van binnenuit, zo is de muziek van Astor Piazzolla, zo speelt Grupo del Sur. Uit het hart, naar het I hart. In dit 100ste geboortejaar van Astor Piazzolla brengt Grupo del Sur een ode aan de Argentijnse tango-grootheid en vernieuwer van de Argentijnse tango. Wie was deze componist, die van de tango kamermuziek maakte en nog steeds zoveel mensen weet te raken? In de originele kwintetbezetting die Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander Piazzolla’s muziek, met als doel van elk concert een onvergetelijke belevenis te maken. Op het programma staan veel composities van Piazzolla met daarnaast werken van musici die deel uitmaakten van zijn kwintet, zoals violist Antonio Agri en pianist Pablo Ziegler. UITVERKOCHT

KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE VAN GRUPO DEL SUR


 

14 juli 2021 De Weg door Ekaterina Levental, Indrukwekkend migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste.
“De Weg” vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek. “Ik ben zó niets op deze aarde…”  In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.  is een bijzonder en toch ook zeer herkenbaar verhaal. 
28 juli ensemble VIJF 


VIJF! speelt klassieke muziek op nét een andere wijze. De gouden combinatie van
harp, fluit, fagot, hobo en viool maakt VIJF! tot een uniek ensemble. En omdat de
samenstelling zo bijzonder is maakt het ensemble vaak zelf de arrangementen. 
Verschillende componisten hebben, geïnspireerd door het prachtige
klankpalet van VIJF!, nieuwe werken geschreven. 
Begin 2020 bracht VIJF! haar debuut-cd ’Saffier’ uit, een album met sfeervolle
muziek uit het Franse impressionisme en hier en daar een klein uitstapje naar andere
windstreken. Een wereld vol klank en kleur, dromerig maar ook vol energie. Soms
mystiek, maar ook lichtvoetig: muziek waar je blij van wordt en die je raakt!


Het concert gaat binnen gegeven worden. Je kunt je stoel of kleedje thuislaten. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar.  (alles op 1,5m). 

TICKETS ensemble VIJF


 

 28 juli Kinderconcert. De Chinese nachtegaal door de zingende zeemeerminnen 15.30 uur
De kinderen zitten in het gras.  De Zingende Zeemeerminnen zingen ziel strelende melodieën, feeërieke kostuums en smakelijke sprookjes. Deze middag het sprookje ‘de nachtegaal’  In de tuin van de villa woont een vogeltje dat erg mooi kan zingen. Het vogeltje woont er pas. Wil je m horen zingen? Kom langs en geniet van dit oude Chinese sprookje van Hans Christian Andersen in een nieuw jasje. De keizer die hoort van een vogelt in zijn rijk dat erg mooi kan zingen. Hij laat het vogeltje voor hem zoeken en vanaf dat moment komt de nachtegaal elke avond voor de keizer zingen. Op een dag krijgt de keizer een gouden mechanische nachtegaal en luistert dan alleen nog maar naar deze mooie nepvogel. Als dit kostbare vogeltje op een dag kapotgaat, wordt de keizer ziek en dreigt te sterven. De staarten van de zeemeerminnen wiebelen van plezier als de echte nachtegaal weer komt zingen en de keizer weer beter wordt. De waternimfen zijn de sopranen Anne Ermens en Tenar van Kooten Niekerk.

TICKETS De Nachtegaal
 
 
 
 
E-mailen
Bellen