Over ons
 


Afgelopen zomer waren veel mensen niet op vakantie, culturele agenda's werden leger en leger. 

 Musici snakten om te concerteren voor live publiek. En het publiek snakte naar live ervaringen. 

PubliekApplaus wil hier graag in meedenken en doen en heeft daarom zich daarom als missie gesteld  om verbindingen te leggen en ontmoetingen te  stimuleren.  Een tweetal projecten zijn tijdens de Corona periode succesvol gerealiseerd. "Beethoven op de fiets" en de picknickconcerten tijdens "Wilhelminapark viert de zomer". 

Doel is een glimlach op het gelaat te toveren en echte aandacht voor elkaar te hebben. Mooie projecten, concerten en activiteiten te realiseren waarbij het publiek luidt applaudisseert.   

Dit is onze drijfveer. Kunst en cultuur inzetten om afstanden te overbruggen, om meer vrolijkheid, begrip en ontmoetingen te creëren. 
We zetten zelf activiteiten en projecten op maar zijn op zeker in voor samenwerkingen. Heb je een idee? Neem contact op. We doen het graag samen. J U R Y R A P P O R T

Corazon

We hebben nog iets bijzonders. Corona bepaalt nu al een hele tijd een groot deel van ons leven. Live contact met elkaar is maar heel beperkt mogelijk, zoals we vandaag merken in deze digitale nieuwjaarsbijeenkomst. We werken zoveel mogelijk thuis. Restaurants en cafés, musea en theaters, muziekpodia en pretparken zijn allemaal voorlopig nog gesloten. En wat een impact heeft dat. 

Maar hieruit ontstaan ook weer mooie initiatieven ontstaan in de stad en regio. Bijvoorbeeld om de verbinding met elkaar te houden, ondernemers te steunen, kunstenaars een podium te geven of eenzaamheid te voorkomen. GroenLinks vindt dat deze initiatieven in het zonnetje gezet mogen worden. Geen beter moment daarvoor dan samen met de uitreiking van de Solidariteitsprijs.

Daarom reiken we dit jaar de Corazon uit, een opsteker (hart) voor het mooiste initiatief in de regio Tilburg van ‘omkijken naar elkaar in coronatijd’. Zowel personen als organisaties konden voor deze prijs worden genomineerd, en daaraan is gelukkig ook gehoor gegeven.

Als jury keken we ernaar of het een nieuw initiatief was, ter verlichting of verbetering voor (groepen) mensen in de coronacrisis. Gericht op maatschappelijke meerwaarde, dus niet op commerciële winst. Met een bereik dat groter is dan (alleen) de naasten of omgeving zoals familie of buren.

En daar kwam een Tilburgse met een prachtig initiatief uit naar voren: Evelien Holster met haar organisatie PubliekApplaus. Evelien organiseerde afgelopen zomer ‘Beethoven op de fiets’ waarin op drie verschillende locaties in Tilburg stukken van Beethoven en andere componisten ten gehore werden gebracht. De bezoekers gingen al fietsend steeds naar een andere locatie. Ze pakte door met het feestelijke ‘Wilhelminapark viert de zomer’, samen met omwonenden. Voor de Kerst kwam ze met Happy. Wie een kaartje kocht voor het online concert van Brabant Sinfonia met Dvorák’s ‘Uit de Nieuwe Wereld’ sponsorde een Kerstmaaltijd voor twee personen die noodgedwongen gebruik moeten maken van de Tilburgse Voedselbank. Heerlijk eten, mooie muziek, fietsen, mensen helpen en mensen blij maken… Evelien geeft Tilburg alle ingrediënten die het leven de moeite waard en de wereld een beetje beter maken. Zeer verdiend dan ook: de Corazon!  

Januari 2021, Hagar Roijackers

  

 

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen